Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Bålsta Hockey Club Veteraner

Följ

Veteraner

Följ oss för uppdateringar
Följ
Bålsta Hockey Club
Ishockey
Veteraner
Tabell
Lag M V O F P
1 BHC Vets/R 14 11 2 1 36
2 AIK Ishockeyförening 7 1 0 6 3
3 IF Vallentuna BK Ishockey 2 0 2 0 2
4 AR Athletics Rec Hockeyclub 5 0 0 5 0

Match

BHC Vets/R

4 - 3
Bålsta Ishall
22 november 2015
19:15

AIK Ishockeyförening

Referat

Referat: BHC Vets/R - AIK Ishockeyförening

Ja vart ska man börja?

Förmodligen med YES!!! så j___a skönt 4:e raka segern å vilken insats sedan. Hela laget sliter och det betalar sig. Som grädde på mossen sedan så levererar Fredrik "Errol Flynn" Stenberg två baljor idag vad av det sista var en riktig delikatess. Tack Freddan.

Till matchen då, allt var upplagt för en riktigt tight spännande drabbning mellan de två giganterna i serien (av 4 lag Smiley smile ). Serieledningen och ev. serieseger stod på spel. Båda lagen mönstrade bra material och publiken levde med.

Period 1 började riktigt bra för vår del, vi gasade på direkt och skapade tryck i deras zon och fick även några halvchanser redan i första bytet. Vi fortsatte lira pucken och låg rätt i banan så AIK hade svårt att hävda sig utan fick lyfta ut pucken i mittzon för att freda sitt mål.
Men perioden gick och vi fick inget resultat utav vårt slit utan AIK fick lite mer att säga till om och efter lite virr varr i egen zon drar vi på oss en utvisning. Vi spelar rätt så kompakt och bra i boxen men tillslut så efter lite o struktur så spelas Niclas Skoglund i kassen över och AIK gör 0-1.
Vi repar oss direkt och skärper åter till spelet igen och skapar flera chanser utan resultat. AIK drar på sig några utvisningar och tillslut så skyfflar Marcus Arthursson in pucken i krysset från blålinjen. Det känns då som vi får lite momentum i matchen igen och för spelet. I slutet utav perioden börjar vi dra på oss utvisningar och detta ställer till det för oss tyvärr. Vi sliter hårt men är det något som AIK är bra på så är det PP. De lirar pucken bra och det betalar sig också tillslut i PP, under en avvaktande utvisning för att få spela 5 mot 3 så lirar de bort den möjligheten tror vi men precis när vi får in vår 5:e spelare så lyckas de få ett överspel genom centrallinjen och smäller på ett direktskott som Niklas räddar men pucken landar bakom honom och här är vi inte tillräckligt starka utan en AIK:are lyckas peta in 1-2. Detta känns inte riktigt rättvist men vem har sagt att hockey är rättvist. Vinster förtjänar man, man får dem inte. Perioden avslutas sedan med ett dåligt byte utav AIK som vi utnyttjar med ett långpass som bedöms som offside (ytterst tveksamt) men Fredrik Stenberg sopar på ett hej dundrandes slagga i huvudet på målisen och får med det 2 min miscounduct. som följer oss in i nästa runda.
Perioden slutar 1-2.

Vi kliver av isen lätt irriterade på fel saker (randiga män) och diskussionerna går vilda i omklädningsrummet. Coach som ändå har en bra känsla inför fortsättningen tar över gnället och vänder detta till en lugnt konstruktivt samtal där vi kommer överrens om att vi måste hålla klubborna på isen och spela oss enkelt ur egen zon. Gubbarna tar till sig detta och sluter upp som ett lag inför 2:a perioden för att vända på steken till vår fördel.

Period 2, vi startar med 4 mot 5 men vi trampar till igen från start och stör AIK högt i banan vilket leder till bra spel och de får aldrig någon chans att etablera sig i vår zon denna gång. Men åter lyfter vi klubborna ifrån isen och drar på oss lite utvisningar vilket som många gånger förr resulterar i mål i baken. 1-3 och uppförsbacken blev genast brantare.

Det har nu gått ca 7 min in i perioden och coach börjar fundera på lite justeringar i formationerna och ev. på att rulla på lite färre huvuden.
Vi gasar på en stund till men om vi inte får mer kontakt efter 10min så måste det hända något.

Efter att ha passerat 10min så är det fortfarande 1-3 men vi för åter spelet, detta resulterar i några AIK utvisningar och nu måste vi coacha. Vi kastar in första femman från start i PP och det betalar sig direkt Henrik Stenberg kastar in en puck från blålinjen som en skymd målvakt inte ser och det står 2-3. Detta ger bra med energi och vi trycker fortsatt ner AIK djupt och de drar på sig ytterligare en utvisning. Vi kör igen!! in med första femman och inte allt för lång stund senare så ger detta betalt igen. Henke får pucken lirar den mellan benen på sig själ och backen till Jörgen Svahn som i sin tur hittar en fristående Fredrik Stenberg som skjuter direkt, målvakten tar första men orkar inte hålla pucken utan Freddan slår in den 3-3!!
Nu börjar det hetta till och AIK tar time out för att lugna ner sig lite. Klockan står nu på ca 15min och vi får möjlighet att snacka ihop oss lite, snacket känns bra och vi bestämmer oss för att vi går för seger.
Coach går ner på 2 femmor där första är intakt och i andra så kliver Björn Hedlund in med Mats Eriksson och Fredrik Olofsson. Detta ger oss energi och vi spelar nu bra. DÅ HÄNDER DET!!!
Fredrik "Errol Flynn" Stenberg får pucken utav Svahn på offensiv blålinje han bara exploderar runt backen och ger sig själva f_n på att han ska in på första stolpen. Med vilja och skicklighet så lyfter han in en backhand i bortre och matchen har vänt, 4-3 och vi leder för första gången i denna match. Klockan står nu på ca 17min och matchen drar i hop sig. AIK försöker mobilisera en sista attack för att få till en kvittering men vi spelar nu stort och ger dem aldrig någon riktig chans, när de sedan drar på sig en 2:a slashing med mindre än två min kvar så känns allt ganska klart. Vi spelar då mest av matchen snyggt och AIK:s sista desperata chanser uteblir. Matchen går till ända och vi vinner med 4-3 och tar 4:e raka mot dem i år.

Matchen måste summeras som en stark laginsats med en lysande stjärna i Fredrik Stenberg som gör 2 mål (varav det ena är en strålande prestation) och sliter hårt hela matchen.

Åter så måste vi hylla alla som hjälper till runt vårt lag, i sekretariatet Tina Eriksson, Benke Wernblom, Micke Jansson (och de små i utvisningsbåsen). I kiosken Anneli Andersson och Chaterine Öhrqvist.
I båset Andreas Harju.
Utan er får vi gubbar inte leka av oss och vi uppskattar verkligen era insatser. Tack också den publik som kom.

Nu kämpar vi vidare i serien med ev. match den 6:e december mot AR Athletics. Väl mött då.
/#21
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Björn Hedlund 1 0 0 0 0
Björn Palme 1 0 0 0 0
Fredrik Olofsson 1 0 0 0 0
Fredrik Stenberg 1 0 0 0 0
Henrik Stenberg 1 0 0 0 0
Jimmy Rådström 1 0 0 0 0
Jörgen Svahn 1 0 0 0 0
Marcus Arthursson 1 0 0 0 0
Mats Eriksson 1 0 0 0 0
Olle Öhrqvist 1 0 0 0 0
Per Öhman 1 0 0 0 0
Robert Stenberg 1 0 0 0 0
Stefan Holgert 1 0 0 0 0
Thobias Björk 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Niclas Skoglund 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

sön 4 okt 2015, 17:00 BHC Vets/R - AIK Ishockeyförening 4 - 2
tis 6 okt 2015, 21:30 AIK Ishockeyförening - BHC Vets/R 3 - 8
sön 28 feb 2016, 17:30 BHC Vets/R - AIK Ishockeyförening 3 - 1
tis 1 mar 2016, 21:30 AIK Ishockeyförening - BHC Vets/R 5 - 3
lör 12 mar 2016, 17:30 BHC Vets/R - AIK Ishockeyförening 7 - 3
mån 14 mar 2016, 20:30 AIK Ishockeyförening - BHC Vets/R
sön 20 mar 2016, 20:00 BHC Vets/R - AIK Ishockeyförening 4 - 0